Dit is waarom Domino’s Pizza (DPZ) met ruim +20% omhoog schoot vandaag bij opening Wallstreet

Dit is waarom Domino’s Pizza (DPZ) met ruim +14% omhoog schoot vandaag bij opening Wallstreet.
Het hoofdkantoor en distributiecentrum van Domino's Pizza Nederland in Nieuwegein (bron: domino's.nl). 

Voorbeurs maakte Domino’s Pizza Inc. (NYSE:DPZ), het grootste pizza bedrijf ter wereld, bekend dat het een nieuw partnership is aangegaan met Uber Eats. Dankzij de overeenkomst kunnen Amerikaanse klanten Domino's-producten bestellen via de Uber Eats- en Postmates-apps met bezorging door Domino's en zijn franchisenemers. De eerste uitrol van de overeenkomst in de VS begint dit najaar in vier pilotmarkten, waarbij naar verwachting tegen het einde van 2023 in het hele land kan worden besteld via de Uber Eats- en Postmates-apps. 

Extra klanten door samenwerking 
Domino’s CEO Russell Weiner: "Domino's heeft een geschiedenis van succesvol betreden van nieuwe marktplaatsen. We zijn de leider op het gebied van bezorg- en afhaalpizzamarkten in de VS. Bovendien verkoopt Domino's meer voedsel op zijn digitale platform dan enig ander pizzabedrijf in Amerika. Ons onderzoek in de VS en onze lessen uit 13 van onze internationale markten hebben ons laten zien dat het opnemen van bestellingen via de Uber Eats Marketplace Domino's en zijn franchisenemers toegang geeft tot een nieuw klantensegment en wat volgens ons een aanzienlijke hoeveelheid extra klanten zal opleveren en zal zorgen voor additionele bestellingen zodra het overal verkrijgbaar is." 

Deze overeenkomst zal ook de mogelijkheid creëren om de internationale markten van Domino te verenigen in één enkele hoofdovereenkomst die de wereldwijde schaal van beide merken benut. Domino's en Uber Eats hebben momenteel 27 internationale markten gemeen. Deze overeenkomst heeft het potentieel voor incrementele bestellingen van Uber Eats tot 70% van Domino's winkels over de hele wereld, inclusief de VS. 

“Ondertussen blijft Domino's eigen e-commerceplatform de plaats waar onze klanten naartoe kunnen gaan om toegang te krijgen tot onze beste deals en ons toonaangevende loyaliteitsprogramma." aldus CEO Russell Weiner. 

Naast Uber Eats heeft het bedrijf ook samenwerkingen met DoorDash, Grubhub, Just Eat, Thuisbezorgd en Menulog. 

Over Domino's Pizza 
Domino's Pizza, opgericht in 1960, is het grootste pizzabedrijf ter wereld, met een aanzienlijk aandeel in zowel bezorg- als afhaalpizza. Het behoort tot 's werelds beste openbare restaurantmerken met een wereldwijde onderneming van meer dan 20.000 winkels in meer dan 90 markten. Domino's had in 2022 een wereldwijde detailhandelsomzet van meer dan $17,5 miljard, waarvan meer dan $8,7 miljard in de VS en bijna $8,8 miljard internationaal. In het eerste kwartaal van 2023 had Domino's een wereldwijde detailhandelsomzet van meer dan $4,1 miljard, waarvan meer dan $2,0 miljard in de VS en bijna $2,1 miljard internationaal. Het systeem bestaat uit onafhankelijke franchise-eigenaren die vanaf het einde van het eerste kwartaal van 2023 goed waren voor 99% van de Domino's-winkels. De nadruk op technologische innovatie hielp Domino's om in 2022 ongeveer tweederde van alle wereldwijde detailhandelsverkopen via digitale kanalen te realiseren. In de VS genereerde Domino's in 2022 meer dan 80% van de Amerikaanse detailhandelsverkopen via digitale kanalen. 

Massive Moats Portfolio 
Domino's Pizza (DPZ) maakt deel uit van onze Massive Moats Portfolio. Dit portfolio behield een rendement van ruim +11% in het afgelopen kwartaal. Meer informatie over dit portfolio vindt je hier: Q2 Update Massive Moats Portfolio: +11,17% (€9.282)

Disclaimer 
Publicaties op deze Website (https://debeursbaas.nl) zijn geen beleggingstips of -adviezen. Enkel wordt getracht informatie te geven over de beleggingswereld en het opbouwen van een portfolio. Daarnaast kunnen er meningen worden gegeven over bedrijven specifiek, of over het sentiment van de economie als geheel. Deze meningen, ongeacht gepresenteerd met feiten e/o cijfers, zijn eveneens geen beleggingstips- of adviezen. Deze dienen puur ter illustratie van onze visie. De documentatie gepresenteerd op onze Website kan onjuistheden e/o onregelmatigheden bevatten. Doe altijd je eigen onderzoek en raadpleeg meerdere bronnen alvorens het overgaan tot mogelijke beleggingsbeslissingen. Beursbaas is geenszins verantwoordelijk voor eventuele geleden schade als gevolg van onjuistheden e/o onregelmatigheden op onze Website of in onze producten e/o diensten. Bij het observeren van onjuistheden e/o onregelmatigheden, het verzoek contact met ons op te nemen zodat wij dit kunnen corrigeren. Conform wetgeving zijn we verplicht te vermelden dat we een longpositie hebben in Domino's Pizza (d.d. 12-07-2023).