Salesforce -17% nabeurs op Q1-cijfers

Het hoofdkantoor van Salesforce in San Francisco, Californië. 

Beleggers in het bedrijf Salesforce (ticker $CRM, koers $225) zagen de waarde van hun aandelen woensdagavond nabeurs met 17% afnemen. De aanbieder van CRM-software verlaagde zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar licht – het bedrijf rekent nu op een omzetgroei van net onder de 10% voor Subscription and support, goed voor 94% van het totaal, met een operationele winstmarge van 19.9%. Eerder gaf het bedrijf nog aan op een omzetgroei van ca. 10% en een operationele winstmarge van 20.4% te rekenen. 

“We are at the beginning of a massive opportunity for our customers to connect with their customers in a whole new way with AI. As the world’s #1 AI CRM, we’re incredibly well positioned to help companies realize the promise of AI over the next decade.” licht de CEO van Salesforce, Marc Benioff, toe op de cijfers. 

Waar andere technologiebedrijven hun verwachtingen omhoog hebben bijgesteld door de forse investeringen in AI, lijkt Salesforce hier voorlopig nog niet direct van te kunnen profiteren. Met de naar beneden bijgestelde verwachtingen van het bedrijf lijken beleggers dit voorlopig ook zelf niet te verwachten: het aandeel noteerde woensdagavond nabeurs op -17% – goed voor een verdamping van $45 miljard aan beurswaarde, hetgeen bijvoorbeeld evenveel is als de beurswaarde van het bedrijf Palantir. Voor Salesforce is dit het grootste verlies van het bedrijf sinds 2008. 

Koopkans voor Salesforce?
Is de koersdaling van het bedrijf gerechtvaardigd? Of vormt het juist een koopkans? Kom erachter in de Discord Community, onderdeel van het Beursbaas Lidmaatschap, waarin we napraten over de gepubliceerde cijfers van Salesforce, de outlook en de toekomstige moat van het bedrijf. 

Disclaimer 

Alle publicaties op deze website (https://beursbaas.eu), in de vorm van artikelen, documenten of andere vormen van (digitale) communicatie, zijn geen beleggingstips of -adviezen. Enkel wordt getracht informatie te geven over de beleggingswereld en het analyseren van bedrijven. Daarnaast kunnen er meningen worden gegeven over bedrijven specifiek, of over het sentiment van de economie als geheel. Deze meningen, ongeacht gepresenteerd met feiten en/of cijfers, zijn eveneens geen beleggingstips- of adviezen. De documentatie, gepresenteerd op de website, kan onjuistheden en/of onregelmatigheden bevatten. Doe altijd je eigen onderzoek en raadpleeg meerdere bronnen alvorens het overgaan tot mogelijke beleggingsbeslissingen. Beursbaas en/of de auteur(s) zijn geenszins verantwoordelijk voor eventuele geleden schade als gevolg van onjuistheden en/of onregelmatigheden in de communicatie en/of documentatie op de website of in de aangeboden producten en/of diensten. Bij het observeren van onjuistheden en/of onregelmatigheden, het verzoek om contact op te nemen zodat dit kan worden gecorrigeerd.