Welk AI aandeel heeft Bill Ackman (Pershing Square) nieuw opgenomen in portfolio?

Waar belegt Bill Ackman op dit moment in?

Bill Ackman, CEO en Portfolio Manager van Pershing Square Capital Management, is een befaamde (en soms ook gevreesde) investeerder in Planet Finance. Je kunt hem kennen van de shortselling in Herbalife, waarvan Bill Ackman was overtuigd dat dit bedrijf verdiende aan - en zijn fundament had gebaseerd op - een piramidespel. Nog niet bekend met dit verhaal? Dan is 'Betting on Zero' een interessante documentaire om eens te kijken. Spoiler: het liep niet goed af voor Ackman.

Bill Ackman heeft met dit avontuur bijna $1 billion verloren. In recente interviews heeft hij aangegeven dat hij zich niet meer waagt aan shortselling en hier helemaal klaar mee is. Long only dus.

Tijdens de dip van de wereldwijde aandelenmarkten tijdens de coronacrisis in maart 2020 heeft Bill Ackman met zijn Pershing Square - achteraf - gouden trades gemaakt. Zo raapte hij aandelen van diverse restaurantketens en hotels op tijdens deze turbulente tijden op de aandelenbeurs. 

Momenteel houdt Pershing Square Capital Management de volgende aandelen in portfolio aan:

 Stock % of Portfolio

Adjustment per 31-dec-22

UMG - Universal Music Group 19.38*  (?)*
LOW - Lowe's 15.84 -3.26%
CMG - Chipotle Mexican Grill Inc. 13.88 -6.88%
QSR - Restaurant Brands International 12.82 -
HLT - Hilton Worldwide Holdings 10.33 -7.30%
HHC - Howard Hughes Corp. 10.09 +0.56%
CP - Canadian Pacific Kansas City 9.25 +0.01%
GOOG - Alphabet Inc. CL C 6.62 Nieuw
GOOGL - Alphabet Inc. 1.79 Nieuw

Bron: DATAROMA (adjusted), per 31 maart 2023. DATAROMA geeft geen informatie over UMG. Pershing Square had 105M shares op 31-12-2022. Bovenstaande tabel gaat er van uit dat hier geen wijzigingen in zijn aangebracht. 

Zichtbaar in de tabel hierboven is dat Pershing Square zijn posities in CMG, QSR en HLT nog steeds aanhoudt, welke initieel (gedeeltelijk) waren aangekocht ten tijde van de coronacrisis. Wel is zichtbaar dat deze (licht) zijn afgebouwd in Q1.

Met bijna 20% maakt Lowe's als grootste aandeel deel uit van de portefeuille. Als toelichting hierop geeft Ackman het volgende aan: "Lowe's is a high-quality business with significant long-term earnings growth potential underpinned by a superb management team".

Naast deze degelijke retailer heeft het team van Pershing Square recent een nieuwe toevoeging aan het portfolio gedaan met de aankoop van een pluk Alphabet (Google) aandelen. Dit omslaat in totaal een investering van ruim $1 billion, hetgeen sinds 31 maart jl. al met ruim 15% is gestegen. Vooralsnog een goede zet dus.

Bill Ackman lijkt hiermee een stake te willen hebben in de AI wedloop welke recent is losgebarsten tussen grootmachten Microsoft (Bing, ChatGTP) en Alphabet (Google), maar ook met diverse kleinere en Chinese (tech)bedrijven als Baidu.

Of Bill Ackman met bovenstaande aandelen de indices zal verslaan, blijft afwachten. Lijkt het je interessant en leerzaam om mee te liften met Bill Ackman's Pershing Square? We hebben het Pershing Square Portfolio op Trading212 al voor je klaargezet. Uiteraard blijven we Ackman en zijn team volgen en geven we het Pershing Square Portfolio een update als er komende kwartalen mutaties worden gemaakt door Ackman en consorten. 

Meer zien van Bill Ackman? Dan is dit recente interview met Harry Stebbings van 20VC zeker een kijktip, hierbij wordt ingegaan op de val van SVB, Biden vs Trump in 2024, zijn recente $400M verlies met Netflix en licht hij toe waarom hij het aan de AEX genoteerde UMG uitkiest op de vraag welk aandeel hij 10 jaar lang zou aanhouden als hij deze niet mocht verkopen.

Disclaimer
Publicaties op deze Website (https://debeursbaas.nl) zijn geen beleggingstips of -adviezen. Enkel wordt getracht informatie te geven over de beleggingswereld en het opbouwen van een portfolio. Daarnaast kunnen er meningen worden gegeven over bedrijven specifiek, of over het sentiment van de economie als geheel. Deze meningen, ongeacht gepresenteerd met feiten e/o cijfers, zijn eveneens geen beleggingstips- of adviezen. Deze dienen puur ter illustratie van onze visie. De documentatie gepresenteerd op onze Website kan onjuistheden e/o onregelmatigheden bevatten. Doe altijd je eigen onderzoek en raadpleeg meerdere bronnen alvorens het overgaan tot mogelijke beleggingsbeslissingen. Beursbaas is geenszins verantwoordelijk voor eventuele geleden schade als gevolg van onjuistheden e/o onregelmatigheden op onze Website of in onze producten e/o diensten. Bij het observeren van onjuistheden e/o onregelmatigheden, het verzoek contact met ons opnemen zodat wij dit kunnen corrigeren. Conform wetgeving zijn we verplicht te vermelden dat we een longpositie hebben in alle bovenstaande genoemde aandelen.