Welke aandelen kocht Michael Burry (Scion Asset Management) afgelopen kwartaal?

Welke aandelen kocht Michael Burry (Scion Asset Management) afgelopen kwartaal?

Michael Burry, investeerder en oprichter van Hedgefund Scion Asset Management, is bekend geworden door zijn meesterlijke zet om de huizenmarkt te shorten voor de ineenstorting van de Amerikaanse huizenmarkt met als gevolg een wereldwijde bankencrisis. In de film The Big Short kun je het verhaal van Burry en zijn Scion Asset Management zien en de wanhoop van sommige investeerders die zich - toen er nog geen vuiltje aan de lucht was te zien - vroegtijdig wilden laten uitbetalen. Dit wilden zij omdat de constructie die Burry had afgesloten (credit default swaps op subprime deals) een premium vroeg wanneer de onderliggende waarde juist in waarde steeg, iets wat de kwartalen voor het uiteindelijke startpunt van deze crisis nog gebeurde.

In de aftiteling van The Big Short is de volgende tekst te zien:

"The small investing he still does is all focused on one commodity: water"

Nu zijn we alweer wat jaren verder. Uit welke aandelen bestaat het portfolio van Scion Asset Management nu?

Tot voor kort uit vrij weinig. Op 31 januari 2023 twitterde Michael Burry (Cassandra B.C. op twitter, een verwijzing naar de Griekse mythologie waarin deze Prinses van Troje de toekomst kon voorspellen) namelijk nog "Sell.". Scion Asset Management had op dat moment niet veel in de boeken staan. Het grootste aandeel was GEO Group (destijds 25% van het portfolio), een Amerikaans bedrijf dat investeert in particuliere gevangenissen.

Op 30 maart 2023 twitterde hij vervolgens: "I was wrong to say sell". Dit was een voorbode van een grote shopping spree:

 Aandeel % van Portfolio Wijziging t.o.v. 31-dec-22
JD - JD.com Inc. 10.26 Add 233.33%
BABA - Alibaba Group Holdings 9.56 Add 100.00%
SIG - Signet Jewelers Ltd. 9.09 Buy
NYCB - New York Community Bancorp 7.19 Buy
ZM - Zoom Video Communications Inc. 6.90 Buy
COF - Capital One Financial 6.74 Buy
SBSW - Sibanye Stillwater Ltd ADR 6.22 Buy
LILAK - Liberty LiLAC Group C 6.18 Buy
CI - Cigna Group 5.97 Buy
COHR - Coherent Corp. 4.45 Reduce 16.67%
WFC - Wells Fargo 4.37 Buy
WAL - Western Alliance Bancorp 4.15 Buy
CTRA - Coterra Energy Inc. 3.44 Buy
GEO - GEO Group Inc. 2.95 Reduce 62.38%
NOV - Nov Inc. 2.49 Buy
DVN - Devon Energy Corp. 2.29 Buy
PACW - PacWest Bancorp 2.28 Buy
FRCB - First Republic Bank 1.96 Buy
HBAN - Huntington Bancshares 1.94 Buy
REAL - RealReal Inc. 0.81 Buy
OVV - Ovintiv Inc. 0.76 Buy

Bron: DATAROMA, per 31 maart 2023

Zichtbaar is dat Burry veel vertrouwen heeft in de Chinese bedrijven JD.com en Alibaba. Dit staat bijvoorbeeld pal in contrast met het terugtrekken van het belang in TSMC door Warren Buffet. Michael Burry lijkt hiermee dus wél vertrouwen te hebben in China en deze twee Chinese bedrijven, zonder dat geopolitieke onrust tussen Amerika en China roet in het eten zouden kunnen gooien.

Verder is zichtbaar dat Burry een gok wilde wagen met het aankopen van aandelen First Republic Bank en PacWest Bancorp, banken die in het eerste kwartaal van dit jaar in grote problemen waren gekomen door het omvallen van SVB wat een bankrun heeft veroorzaakt bij de kleinere en lokale banken in Amerika. Op 31 maart 2023 bezat Scion Asset Management 150,000 aandelen First Republic Bank (destijds noteerde dit aandeel nog $13.99) en 250,000 aandelen PacWest Bancorp (destijds $9.73 per aandeel). Inmiddels koerst FRCB op slechts $0.38, een verlies van -97% sinds eind Q1. Ook PACW noteert met -42% op slechts $5.55. Het lijkt erop dat Burry in dit verhaal, vooralsnog, aan het kortste eind heeft getrokken.

Het is dus hopen voor hem dat zijn investeringen in JD.com en Alibaba een mooie winst laten zien de komende tijd. Vooralsnog noteert JD.com op een verlies van -15% en BABA op een verlies van -11% sinds het einde van Q1.

Lijkt het je interessant om de aandelen van Scion Asset Management te gaan volgen? We hebben z'n portfolio nagebouwd op Trading212. Uiteraard blijven we Michael Burry en zijn team volgen en geven we het Scion Asset Management Portfolio een update als er komende kwartalen mutaties worden gemaakt door Burry en consorten.

Disclaimer
Publicaties op deze Website (https://debeursbaas.nl) zijn geen beleggingstips of -adviezen. Enkel wordt getracht informatie te geven over de beleggingswereld en het opbouwen van een portfolio. Daarnaast kunnen er meningen worden gegeven over bedrijven specifiek, of over het sentiment van de economie als geheel. Deze meningen, ongeacht gepresenteerd met feiten e/o cijfers, zijn eveneens geen beleggingstips- of adviezen. Deze dienen puur ter illustratie van onze visie. De documentatie gepresenteerd op onze Website kan onjuistheden e/o onregelmatigheden bevatten. Doe altijd je eigen onderzoek en raadpleeg meerdere bronnen alvorens het overgaan tot mogelijke beleggingsbeslissingen. Beursbaas is geenszins verantwoordelijk voor eventuele geleden schade als gevolg van onjuistheden e/o onregelmatigheden op onze Website of in onze producten e/o diensten. Bij het observeren van onjuistheden e/o onregelmatigheden, het verzoek contact met ons opnemen zodat wij dit kunnen corrigeren. Conform wetgeving zijn we verplicht te vermelden dat we een longpositie hebben in alle bovenstaande genoemde aandelen (muv FRCB en PACW).